Stiga Kitchen, Embla Kitchen och Embla - kärt barn har många namn.

Det är mer än 20 år sedan den första versionen av Embla kom ut på marknaden. Då såldes den under namnet Stiga Kitchen. Ingen hade tidigare sett en liknande hushållskompost. 'Kitchen' syftade till det faktum att den framför allt var avsedd för köksavfall. Stiga Kitchen såg något annorlunda ut än vad Embla gör idag men de använder precis samma patenterade metod av inmatning.


Stiga Kitchen

Då Stiga blev uppköpt upphörde försäljningen av Stiga Kitchen. Bertil Hagander - uppfinnaren bakom metoden - tog tillfället i akt att återgå till ritbordet för att förbättra produkten ytterligare. Embla Kitchen blev namnet på den nya komposten. Förändringarna han gjorde avsåg framförallt storleken och formen på kompostbehållaren. Embla Kitchen gjordes något mindre och helt kubisk vilket ger en stabilare kärna i kompostmassan och en effektivare nedbrytningsprocess.


Idag har vi valt att bara kalla komposten för Embla och vi vågar säga att nuvarande version är den bästa någonsin. Vi använder inte längre några delar av plast i varken inmatningsmodulen eller behållaren. Isoleringen är biologiskt nedbrytbar och träet är furu av högsta kvalité. All produktion görs i Sverige och Embla är godkänd enligt svenska miljönormer. Det är vi stolta över!


Många hör av sig till oss och berättar att deras Stiga Kitchen eller Embla Kitchen fortfarande gör sitt jobb, vissa efter så länge som 15 år. Det tycker vi är fantastiskt roligt. Det motiverar oss att fortsätta leverera en unik produkt med hög hållbarhet som bidrar till en bättre miljö i många år framöver.


Tack för att ni är med och bidrar!


Kärlek från oss på Embla. <3


© 2020 The Embla Compost

Följ oss i sociala medier!

  • Facebook
  • Instagram

Embla produceras och distribueras av Embla Garden AB

 

org.nr 559158-4551

Vi är godkända för F-skatt.

Säkra betalningar med Stripe.